Обвиниха пловдивчанин за измама при доставка на коли от Германия

13:51, 09 дек 15 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани се сдоби с обвинителен акт за измама при доставка на леки автомобили от Германия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

28-годишният Владимир Д. е предаден на съд за това, че в периода от 13 март 2013 година до 30 юни 2013 години е заблудил двама, че ще им достави леки автомобили от Германия, взел им е пари за капаро – общо 5 478 лева, но не е извършил сделката.

Владимир се представил за търговец, занимаващ се с внос от Германия и продажба на автомобили, акумулатори и гуми. Той показал на снимка лек автомобил "Ауди А6" и предложил да им го продаде, като определил цена за колата и разходите до Германия, за да я докара.  Обвиняемият обяснил още, че имало и втори автомобил "Мазда 6", който щял да докара за себе си от Германия.

Двамата свидетели се занимавали с автомобили и установили, че предложението е изгодно. Те му дали капаро за първия автомобил, после харесали втория и дори поискали да докара трети автомобил "Ауди А3", за които също дали предварително пари. Автомобилите не били получени от двамата пострадали, нито пък парите за доставките възстановени. 

Предстои Районен съд - Пловдив, да насрочи първо заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама