Лиляна Павлова: Който не иска да си купи винетка, да не ползва пътищата

13:52, 09 дек 15 / Политика 25 218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки има право на протест - решение е взето и влиза в сила на 10 декември. Който иска, да си купи винетка, който не иска – да не ползва пътищата. Това каза пред журналисти след днешното заседание на Министерския съвет регионалният министър Лиляна Павлова. 

Павлова каза, че новите, по-скъпи винетки, ще влязат в продажба от 15 декември. „Който желае може да си закупи от новите стикери, който не желае може да не си закупи, да не ползва пътищата. Това е правото на всеки, не е задължителен данък, такса, а е доброволна", посочи тя. 

Тя коментира и това дали има притеснения около масовите протести срещу цените на винетките, както и уверението от месец май тази година, че няма да има увеличение. 

"Ако дефинираме масовост, може би ще мога да отговоря. Не мога да кажа за масовост. Да, има разбира се протестиращи, деля ги на две групи". "Хора, които справедливо и нормално протестират. При всяко едно повишение на цена има несъгласие, така че приемам тяхното мнение и позиция. Има и такива, които са регулярно протестиращи по всякакви теми", допълни регионалният министър. 

Тя уточни, че и сред протестиращите за винетките има от редовно недоволните, но не отрече правото им на протест. 

Павлова добави, че новите винетки ще бъдат представени официално в понеделник в АПИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама