Градската библиотека в Разград създава Общински фонд за подпомагане на таланти

13:56, 09 дек 15 / Култура 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По случай Международния ден на доброволеца, който светът отбелязва всяка година на 5-ти декември, Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ инициира създаването на Общински обществен фонд  за подпомагане на талантливи деца от 7 до 18-годишна възраст от община Разград. Събитието под надслов „Талантливите деца на Разград” ще се състои утре от 16.00 часа в кафе-клуба на разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов”, съобщиха организаторите.

Водещ на проявата ще бъде поетът Димитър Петров. В събитието ще участват представители на нестопанския сектор, на народни читалища, ръководители на учебни и извънучилищни педагогически заведения, ръководители и работещи в културни институти,  представители на различни самодейни състави и школи за деца и възрастни от община Разград, общински съветници и работещи в общинската администрация, общественици, изявени деца и родители.

Събитието се организира в рамките на 10-месечен проект  „Библиотеката – обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Кърджали, Разград и Враца“. Проектът се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. и се изпълнява от фондация „Глобални библиотеки – България“ в партньорство с Фондация "Помощ за благотворителността в България". Той цели развитието на регионалните библиотеки като обединителен и ресурсен център за местното гражданско общество, създаването на връзки между НПО и гражданите и предоставянето на платформа за колективни граждански действия по важни местни проблеми и въпроси.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама