Педагози решават извънредно наказанието на бияча от хасковското школо по туризъм

14:13, 09 дек 15 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученикът, който вчера нападна момче от Финансовата стопанската гимназия /ФСГ/ от Хасково ще бъде наказан. Това каза за Topnovini.bg директорът на гимназията по туризъм „Ал. Паскалев” Пенка Георгиева.

В голямото междучасие вчера възпитаникът на гимназията по туризъм отишъл в двора на ФСГ и ударил 16-годишно момче, което е в неврохирургията на хасковската болница. От полицията обясниха, че конфликтът между двамата е спор за момиче. След подаденият сигнал на място са пристигнали 2 патрулки, а биячът е бил арестуван за 24 часа.

По думите на Пенка Георгиева извънреден педагогически съвет ще реши какво да е наказанието. Това обаче ще стане след като бъде изслушан и 18-годишният им възпитаник. До изключване от школото едва ли ще се стигне, защото е 12 клас, но най-вероятно ще бъде променена формата му на обучение- в задочна, коментира още Георгиева.

От разговорите между педагозите от двете школа станало ясно, че пълнолетният младеж е бил провокиран да посегне на опонента си. Пенка Георгиева обясни, че досега проявилият се ученик не е имал хулигански прояви. Наказанието най-вероятно ще бъде наложено другата седмица.

Момчето, което бе в ареста няколко часа, днес не бе на училище все още. Няма опасност за живота на настанения 16-годишен младеж в хасковската лечебница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама