Варненски таксиджия се размина с пробация за хулиганство

15:00, 09 дек 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
43-годишният В. Христов се размина с пробация и глоба от 2 хил. лева за посегателство против личността и хулиганство. Таксиметровият шофьор бе осъден от Районния съд във Варна затова, че в следобедните часове на 2 януари стигнал до физическа саморазправа над 25-годишен младеж.

Случката се разиграла на кръстовищео с пешеходна пътека между ул. "Пирин“ и бул. "Сливница“. Подсъдимият, ядосан от извършена маневра на младежа с управлявания от него автомобил по бул. "Цар Освободител“, го последвал с таксито си, като по време на движението показвал неприлични жестове с ръце. Достигайки кръстовището на ул. "Пирин“ и бул. "Сливница“, при червен сигнал на светофарната уредба, той спрял непосредствено зад колата на младежа, слязъл, отворил вратата на чуждия автомобил и започнал да псува, дърпа и удря водача му. Пешеходка се притекла на помощ и опитала да усмири таксиметровия шофьор, но той продължил да се саморазправя  и да блъска другия водач и колата му. Очевидец на случващото се междувременно подал сигнал за инцидента на тел.112 и на местопроизшествието пристигнал полицейски екип.       

43-годишният Христов е с чисто съдебно минало. Районният съд групира наложените за всяко от деянията наказания и определи той да търпи най-тежкото от тях - 9 месеца пробация, при двете задължителни мерки и два пъти седмично периодичност на регистрацията по настоящ адрес. Таксиметровият шофьор бе осъден още да заплати сумата от 2 хил. лв. като обезщетение на пострадалия за претърпените в резултат на нанесената му телесна повреда неимуществени щети. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски и държавната такса върху уважения граждански иск.           

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд във Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама