Радан Кънев: Няма как да бъда с ГЕРБ, те ме излъгаха

15:35, 09 дек 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички огромни компромиси, които сме направили до момента и цялата подкрепа за едно доста съмнително по характера си управление, бяха в името на едно нещо – успешно прокарване на съдебната реформа във варианта, подписан от 180 депутати.

Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев минути, след като правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка. Кънев заяви, че ще последва примера, като „от настоящия момент правителството на Бойко Борисов не може да разчита на подкрепата му“. По думите на депутата това е лична позиция и го прави в личното си качество на народен представител.

„В момента, в който партията ГЕРБ се отметна от подписа си, аз няма как да бъда в едно мнозинство с хора, които са ме излъгали“, категоричен бе Радан Кънев.

По думите му с оглед на днешното парламентарно поведение на ГЕРБ, това е неизбежно. Според него е имало и други възможности да покажат определена солидарност със собствения си подпис, а не с реформаторите.

„Доверието от моя страна е напълно разрушено. Имаше безкрайно много поводи да бъде наранено през изминалите месеци, но сега е напълно разрушено. От сега аз съм опозиционен депутат на 43-ото НС“, категоричен бе председателят на ДСБ.

По думите му това е него лично решение и е уведомил ръководствата на ДСБ и РБ, както и премиера Борисов за него.

Той каза, че никого няма да притиска и запазва добрите си отношения с всички. Очаква политическите решения първо на ДСБ – до края на тази седмица, а след това и на РБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама