Русе очаква мачове от Световното първенство по волейбол

16:14, 09 дек 15 / Спорт 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България и Италия ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година. Новината бе оповестена от президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров,след заседание на изпълнителния комитет на FIVB в Лозана.

Припомняме, че от федерацията бе обявено още през март т..г., че България кандидатства за шампионата на планетата с 4 зали – "Арена Армеец" в София, реновираната зала във Варна, както и новопостроените "Колодрума" в Пловдив и "Булстрад Арена" в Русе.

Днес вече бе подписан договора между FIVB, българската и италианската федерации за организиране на Световното първенство през 2018. Контрактът бе подписан от Ари Граса- президент на FIVB, Данчо Лазаров - президент на българската федерация и Карло Магри – президент на италианската федерация, в присъствието на Александър Боричич – президент на CEV и Министърът на младежта и спорта в България Красен Кралев.

На 15 януари 2016 на специално заседание, отново в Лозана ще бъде обсъдена формулата, по която ще се проведе Мондиала. Оповестено бе единствено, че тя ще бъде една и съща за Световните първенства при мъжете и жените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама