Организират протест в подкрепа на провалената конституционна реформа, палят свещ за нея

16:15, 09 дек 15 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани организират протест в подкрепа на провалената конституционна реформа. Той ще бъде в 18:30 пред Народното събрание. Само час след като правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка, заради приемането на т.нар. "прокурорска поправка" в конституцията, поканата за събитието заля социалните мрежи. Групите, които приканват за протест са две. Едната е "Подкрепа на провалената конституционна реформа" Ето посланието, което се отправя чрез нея:

 

"На който му се приказва, да си приказва. Който иска да покаже къде стои, да действа. Министърът на правосъдието Христо Иванов обяви, че подава оставка. Той направи това от парламентарната трибуна след като не беше прието разпределение на квотите в съдебния съвет, при което има превес на съдиите, избрани от съдии в тяхната колегия.

 

Няма да е за първи път да се съберем шепа хора на протест. Може да се съберем, да си кажем здрасти и да се разотидем. Поне ще покажем, че не сме от милионите, които ги няма.

 

Ще сме пред Парламента, кой когато успее след работа, за да засвидетелстваме уважението си към хората, които се бориха до последно. Всъщност никога не е за последно, защото утре ще се събудим пак и някак си ще трябва да продължим.

 

Това трябваше да се случи в предишните дни, но нямаше кой да го направи. На принципа "по-добре късно, отколкото никога" действаме сега. Вие както искате!"

 

Другата група във Фейсбук е наречена "Да запалим свещ за съдебната реформа. Честита Прокурорска република!". Създателите на групата пишат:

 

"За" предложението на АБВ/и ДПС/ как съдът да остане политически зависим, а прокуратурата да бъде по-безконтролна и подчинена на главния рекетрьор гласуваха 204 народни представители, които се отметнаха от първоначалните си подписи. Цялото ГЕРБ, АБВ, ПФ и Атака гласуваха "ЗА", 10 от РБ бяха "въздържали се"/предателство е слаба дума за това/. Министърът на правосъдието подаде оставка, което е най-достойният политически акт за последните години. Довечера ще се съберем, за да запалим свещ за тази реформа. Заповядайте в 18.30 пред Народното събрание".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама