И Гроздан Караджов оттегли подкрепата си за правителството

16:38, 09 дек 15 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оттеглям подкрепата си за правителството и подавам оставка като председател на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения. Ще продължа да изпълнявам задълженията си на депутат от опозицията и вярвам, че това очакват от мен хората, които ме избраха за техен представител.

С тези думи, написани на профила му във Фейсбук, депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов обяви, че това е неговият отговор на подадената от правосъдния министър Христо Иванов оставка. Той напусна поста си, след като в парламента мина т.нар. „прокурорска поправка“.

Малко след това лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев, от чиято гражданска квота е Иванов, обяви, че няма повече да подкрепя правителството и става независим депутат.

„До този момент никога не съм правил компромиси в работата си, не можех с мълчание да допусна това да случи за първи път. Призовавам всеки със своите действия да се разграничи от статуквото! Днес мнозина измениха на думата си и застанаха срещу съвестта си. Но това е денят на истината, когато се вижда не само кой #КОЙ е, но и какъв е – какъв министър, какъв депутат, каква личност. Респект към Христо Иванов, който в много трудна ситуация и до последно отстояваше принципите си, бореше са за реформата и направи възможното за случването ѝ“, написа още Караджов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама