Откриват 27 работни места в новия спортен комплекс в "Славейков"

16:44, 09 дек 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
27 работни места се предвижда да бъдат открити в новия спортен комплекс в „Славейков”. Те ще обхващат длъжностите: управител, ръководител спортна дейност, мед. сестри, спасители, касиери, охранители, работници по поддръжка, хигиенисти. Общият бюджет на проекта възлиза на 13 милиона лева с ДДС, от които до 90% (или сумата  от 11 700 000 лв.) ще бъде осигурена със заем по линия на финансовия инструмент "Джесика", а разликата от 10% (до 1 300 000 лв.) ще бъде финансирана от Община Бургас. Срокът за усвояване на кредита е до 31 юли 2017 година, като ще бъде погасяван 10 години напред. Предложението е на кмета Димитър Николов и ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общинския съвет в Бургас.

Спортният терен е предвиден за целогодишно използване за провеждане на тренировъчна дейност и на състезания. Проектът осигурява всички необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на локални, национални и международни състезания по футбол съгласно изискванията на УЕФА. Предвидено е осветление, което ще осигурява възможност за провеждане на спортни срещи и тренировъчни занятия и през тъмната част от денонощието. Трибуните ще бъдат частично прокрити, с капацитет около 1200 седящи места, като поне половината от тях да бъдат постоянни, останалите-монтажни, преместваеми и ще осигурят равностойни места за зрители с увреждания и техните асистенти. 

Предвидени са съблекални за отборите и съдиите, помещение за медицинска помощ с лекарски кабинет и манипулационна. Зоната за паркиране ще е съобразена за хора с увреждания. Ще се осигури и обособена зона за паркиране и престой на колите и автобусите на отборите при провеждане на състезания.

Откритата спортна зона ще представлява площадка с размери 40 на 20 метра и мобилни трибуни със 100 места. През зимата ще се използва като открита ледена пързалка, а през лятото като тенис корт.

На мястото ще има покрит плувен басейн с олимпийски размери и трибуни, съблекални за спортисти, помещения за треньори и съдии, фоайе с гардероб и санитарни възли за посетители, обслужващи помещения за упражняване на водни спортове, спортен СПА център и тренировъчна зала. Басейнът ще отговаря, както на изискванията за плуване, за провеждане на състезания и тренировки по водна топка и синхронно плуване, така и на изискванията на ФИНА (Международна федерация по плувните спортове) и ЛЕН (Европейска лига по плувни спортове).

Зоната за спортисти ще бъде със самостоятелен вход, както и необходимите съблекални и санитарни помещения, помещения за съдии и треньори и обслужнащ персонал. Предвидено е и изграждането на малък възстановителен център със сауна, масажни кабини и фитнес зона, а пред басейна ще бъде обособена зона за загряване на спортистите.

Срокът за изграждане и въвеждане в експлоатация на съоръжението, съгласно обявената процедура за избор на изпълнител е до 510 дни, считан от датата на възлагане на обществената поръчка.

На 15 декември трябва да бъдат отворени офертите за избор на фирма изпълнител на мащабния проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама