Христо Иванов след оставката: Слагаме точка и продължаваме напред

17:08, 09 дек 15 / Политика 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Слагаме точка на тази част от историята и продължаваме напред. Оставката ми е приета от премиера, не съм очаквал и различно развитие. Знаете, че премиерът има правило, че няма неприета оставка - която му е подадена и не я е приел. Това каза министърът на правосъдието в оставка Христо Иванов, на излизане от сградата на Министерски съвет, съобщава "Фокус". По рано-днес Иванов подаде оставка, заради приетата т.нар. „прокуроска поправка“ в конституцията.

В Министерски съвет Иванов е провел разговор с премиера. Той беше придружен от заместник-министрите си Петко Петков, Вергиния Мирчева-Русева и Андрей Янкулов, които стана ясно, че също са подали оставки. заяви Христо Иванов.

На въпрос дали отдавна е обмислял това свое действие, той посочи, че обемът на реформите, които е трябвало да бъдат свършени е бил ясен от самото начало. Иванов уточни, че в самото начало е казал, че идва именно заради тези реформи и ако не се случат, няма причина да остава на поста си.

„Ще си спомните, че това беше нещо, което казах още в първите дни, така че този резултат по никакъв начин не би трябвало да е изненада. Това, което днес парламентът прие – в него има множеството позитивни стъпки, които по никакъв начин не бива да бъдат засенчени. За съжаление темата за свърховластяването на главния прокурор и нежеланието на българската политическа класа като цяло да погледне тази тема в очите и да направи нещо беше в контекста и на корупционния скандал, който върви и покрай записите и твърденията на съдия Ченалова беше онова, което доведе до изчерпване на политическия ресурс, с който бих могъл да правя по нататък някакви стъпки“, уточни още Иванов.

Той допълни, че не може да коментира дали оставката му ще промени политическата подкрепа за правителството. По думите му, тя е лично решение. Христо Иванов каза още, че е станал министър с една много конкретна кауза, която е критерий за всичките му решения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама