Каракачанов очаквал оставката на Христо Иванов, но не се притеснява за коалицията

17:24, 09 дек 15 / Политика 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ВМРО и съпредседател на Реформаторския блок Красимир Каракачанов обяви, че оставката на правосъдния министър Христо Иванов е била очаквана. В кулоарите на парламента той уточни, че отдавна се е чакало, ако не минат идеите му за промяна в Конституцията, да напусне поста си, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Каракачанов не подмина и темата с оттеглената подкрепа от съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев към правителството. Друг депутат от реформаторите – Гроздан Караджов, също обяви, че повече не застава зад позициите на кабинета.

“На Радан Кънев мога да му отговоря да не се притеснява, защото много често Патриотичният фронт подкрепя правителството, но нашите предложения не са приемани, включително от останалите три групи. Чувствали сме се като опозиция, но такъв е животът“, каза още Каракачанов.

Според него към днешна дата няма как коалицията или правителството да бъдат поставени под въпрос.

„Стига сме си играли на квоти в тази държава, защото именно заради тях в колегиите на ВСС се стигна до тези мелодрами в българския парламент. По-добре е да видим кой ще има качества и подготовка за министър на правосъдието, а не да говорим от коя партия и квота ще бъде”, допълни Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама