Детските и учебни заведения в Добрич имат системи за сигурност, установи проверка

17:25, 09 дек 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключила е проверката на пропускателния режим в учебните заведения в Добрич - детски ясли, детски градини и училища. Тя бе извършена по заповед на кмета Йордан Йорданов в периода 19-24 ноември от комисия от трима експерти от общинските отдели "Образование и култура" и "Здравеопазване и социална политика".

От доклада става ясно, че в детските ясли и градини от 7 до 8,30 часа при прием на децата е осигурено дежурство на лица от персонала, а за времето от 9,00 до 16,00 часа вратата е заключена, като външни лица не се допускат, без да е уведомен директора и да са записани данни за тях. Във всички проверени детски и учебни заведения има СОТ. Системата е изградена и се поддържа от фирма „ФСБ“ООД, включва се след края на работното време, с цел обезопасяване на сградите и дворните пространства. В една детска ясла и 4 градини има външно видеонаблюдение, което се поддържа от фирма „ФСБ“ ООД, а в една ЦДГ пропускателния режим се осъществява с помощта на домофона система, свързана с административния корпус и групите.

Във всички училища има инсталирани камери за видеонаблюдение, разположени вътре и извън сградата.

Според доклада, в голяма част от училищата пропускателния режим и охраната се осъществяват от лицензирана охранителна фирма, въз основа на сключен договор между директора на училището и фирмата. Услугата се заплаща от училищния бюджет срещу издадени отчетни документи. В някои училища охраната е организирана и се извършва със собствени сили и средства. Във всички училища на входа на сградата в Дневник се записват данни за посетителите. Със заповед на директора на училището и Правилника за вътрешния трудов ред са определени дежурства на учители и помощен персонал с оглед опазване на реда и недопускане на нарушения и произшествия, става ясно още от доклада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама