Ниско налягане на водата тормози жители на варненски квартал

18:03, 09 дек 15 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пореден път на улица "Новгород“ във варненския квартал Аспарухово имат проблеми с водата. От една седмица налягането е толкова ниско, че водата не тече нормално дори на първите етажи. След проверка на ВиК стана ясно, че проблемът се дължи на авария, предаде БНТ2-Варна.

Семейството на Кина Янакиева живее на улица "Новгород“ от 1970-а година, къщата им е в най-високата част, а проблемите с налягането на водата датират от 80-те години на миналия век. Обещанията били, че с прокарването на новия водопровод преди две години проблемите ще се решат.

“Малко се позасили водата, обаче няма съществена промяна. И когато има авария или нещо – край, след това налягането го няма въобще”, заяви Кина Янакиева.

В къщата има възрастна жена на легло, а най-малкият – Никола, е на година и половина. Заради проблемите с ниското налягане бойлерът и пералнята на семейството се повредили преди година. “Вчера се опитах да пусна пералня и тя два часа въртя, но не може да изпере”, сподели домакиня.

Съседите, които са на стария водопровод, имат същите проблеми. “Наполовината на пръста ми е струята, не можеш нищо да направиш”, оплака се Ганка Василева.

След проверка от ВиК установиха, че има авария на разпределителния водопровод. Ако проблемите с налягането продължат и след отстраняването ѝ, ще се търсят други възможности за тяхното разрешаване, заявиха от дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама