Михаил Миков ще сигнализира Европейската комисия за съдебните реформи

18:17, 09 дек 15 / Политика 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пълен провал на правителството по отношение на съдебната система и конституционните промени. Така председателят на БСП Михаил Миков коментира пред БНР днешната оставка на правосъдния министър Христо Иванов, след като парламентът прие т.нар. „прокурорска поправка“.

Бившият председател на Народното събрание бе категоричен, че левицата ще ангажира вниманието на Европейската комисия за съдебните промени и негативните последици от това. Според него случващото се в съдебната система трябва да влезе и в предстоящия доклад на ЕК, засягащ случващото се в съдебната реформа.

„Този доклад трябва да бъде негативен, ако ще бъде обективен”, каза още той.

Миков каза още, че с промените в сектора се въвежда явно гласуване за членовете на ВСС, като по този начин ще се контролират съответните органи за управление на съдебната власт.

По повод променливите позиции на АБВ за съдебната реформа, Михаил Миков заяви, че сутринта пред камерите те са защитавали едни предложения, които по-късно обаче са оттеглили.

„Този цирк, този театър вече не може да убеди никого, че АБВ гледа обективно, а не мисли как да се закрепи в управлението”, добави лидерът на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама