Протестът за провалената съдебна реформа блокира центъра на София (обновена към 21.20) (снимки)

18:59, 09 дек 15 / Политика 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколкостотин протестиращи блокираха движението по бул." Цар Освободител" в София. Точно пред входа на Народното събрание те скандираха "Реформа", "Мафия" и "Оставка и затвор, вие сте позор". Протестиращите поискаха оставката на правителството заради провалената съдебна реформа, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Пред парламента те скандираха "Реформа" и "мафия" тръгнат си на Терминал 1 и никога не се връщайте. Протестиращите поискаха и оставката на правителството. "Оставка и затвор, вие сте позор", "реформа" и "мафия". 

Малко по-късно те спряха движението и на кръстовището пред Софийския университет и се насочиха към Орлов мост.

"Да подават оставка и да си ходят всичките. Днес управляващите се подчиниха на ДПС, а уж искаха да не ги допускат в управлението. Позор е това", заяви един от протестиращите Милан Ефтимов.

"Христо Иванов е най-ценният министър и това, че си тръгва, означава, че реформа в съдебната система няма да има. Напротив, променят нещата така, че да са им още по-удобни, за да си правят схемите", категоричен бе друг от недоволните. 

Знаковото кръстовище беше затворено за около 20-на минути, след което множеството тръгна към Съдебната палата. По пътя си демонстрантите спряха пред сградата на Министерския съвет. 

"И Орешарски не вярваше, че що свалим, но стана. За това сега всеки ден ще сме тук и няма да отстъпим", който е участвал в антиправителствените протести по време на кабинета Орешарски.

Протестиращите продължиха да скандират. Пред вратите на Министерския съвет се чуваше: "Борисов и Местан официално се взеха - горчиво". 

След като постояха десетина минути под прозорците на министерската сграда, демонстрантите тръгнаха към Съдебната палата, където поискаха оставката на главния прокурор Сотир Цацаров. 

Припомняме, че правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка след приемането на т.нар. "прокурорска поправка" в конституцията, което стана на днешното гласуване в парламента. Протестът беше организиран в социалните мрежи минути, след като стана ясно, че Иванов напуска поста си.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама