„Зелените“ поискаха оставката на кабинета и разпускане на парламента

19:44, 09 дек 15 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От партия „Зелените“ излязоха с остра реакция след подадената оставка от страна на правосъдния министър Христо Иванов. Според тях днес всеки е видял, че „от 43-ото Народно събрание и от този коалиционен кабинет не могат да се очакват съдебни или каквито и да било истински реформи“.

„Призоваваме за оставка на кабинета „Борисов 2“, разпускане на 43-ото Народно събрание и нови предсрочни парламентарни избори. И за оформянето на ново, безкомпромисно мнозинство срещу престъпното статукво“, пишат „Зелените“.

Припомняме, че днес Иванов напусна поста си, след като парламента прие т.нар. „прокурорска поправка“ в Конституцията. Веднага след това съпредседателят на Реформаторския блок и депутатът Гроздан Караджов обявиха, че оттеглят подкрепата си към правителството.

„Окончателно бяха опровергани надеждите, че нещо положително може да се случи у нас посредством "исторически компромиси" и в коалиция с мутри и агенти на ДС. Коалиция, притисната от самото начало в мъртвата прегръдка на уж опозиционното ДПС“, пишат още от „Зелените“.

От партията уточниха, че ще продължат да отстояват принципните си убеждения, че с организираната престъпност компромиси не трябва да се правят. Според тях държавата е „пленена от мафията“ и предупредиха за предстоящ фалит на страната по гръцки сценарий.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама