Сара Райли в Пловдив: Магна харта учи, че върховенството на закона е отговорност за всеки от нас

19:54, 09 дек 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Магна харта ни учи, че върховенството на закона е лична отговорност за всеки от нас." Това заяви Сара Райли, зам.-посланик на Великобритания у нас, по време на откриване на изложбата "800 години Магна харта" в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив тази вечер.

"Радвам се, че съм в Пловдив, където за първи път усетих гостоприемството на България. Надявам се често да се връщам тук през следващите години от мандата ми", сподели още Райли. Тя изрази надежда, че посетителите ще се вдъхновят от изложбата, включваща 16 двуезични изображения, които представят историята, влиянието и наследството на "Магна Харта". Изображенията са предоставени от британския парламент, Националния архив на Великобритания и Британската библиотека.

През 2015 г. се навършват 800 години от подпечатването на "Магна Харта", чиято история е тясно свързана с полагането на основите на демокрацията и свободата. "Магна Харта" е символ на правата на човека, свободната реч, личните свободи и правосъдието от двете страни на Атлантическия океан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама