Делегация от Ростов на Дон гостува в Плевен за празника на града

20:06, 09 дек 15 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петчленна делегация от побратимения на Плевен Ростов на Дон, водена от Таня Георгиева, зам.-председател на градската Дума, гостува днес в Община Плевен по повод 10 декември – ден на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение.

Гостите се срещнаха с кмета Георг Спартански, зам.-кметовете Милен Яков и арх. Невяна Иванчева, председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и секретаря на Общината Паулина Кирова. Кметът на Община Плевен припомни, че на територията на областта има множество паметници на воинската слава, които се поддържат и пазят паметта за саможертвата на предците ни жива.

От своя страна г-жа Таня Георгиева подчерта, че за тях това отношение към подвига на руските бойци, загинали за освобождението на страната и на града ни, е правилното, защото трябва да уважаваме извоюваното от предшествениците ни.

Гости и домакини обмениха актуална информация за състоянието и управлението на градовете-побратими и декларираха взаимна готовност да продължат развиваните повече от 50 години отношения и връзки в областта на културата, изкуството, бизнеса, търговията.

„За нас всички инвеститори и заявени такива интереси са равнопоставени и добре дошли. Ние, като администрация, сме длъжни да ги улесним и да отворим вратите пред тях, за да работят спокойно и без административен стрес. Готови сме за разговори по всякакви теми”, декларира кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама