Решенията на Иванов и Кънев ще разцепят реформаторите, смята Михаил Константинов

22:23, 09 дек 15 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оставката на Христо Иванов и оттеглянето на Радан Кънев може да доведат до разцепление в Реформаторския блок. Това каза пред „Фокус“  Михаил Константинов, коментирайки подадената днес оставка на правосъдния министър Христо Иванов и оттеглянето на личната подкрепа към правителството на Радан Кънев, заради приемането на т.нар. "прокурорска поправка" в конституцията. 

Според Константинов самостоятелните действия на някои представители от Реформаторския блок водят до разрушаването на формата на партията, в който тя функционира до момента.

„Ако части от блока предприемат самостоятелни действия, това ще означава край на партията в тази ѝ форма. Реформаторския блок има смисъл като единен политически субект, защото по този начин партията е влязла в парламента и до момента е функционирала в този формат. Всяко излизане на представители от нея води до друг политически формат“, каза професорът.

Той допълни, че в момента България е изправена пред много по-важни въпроси, върху които трябва да се фокусира, вместо да решава вътрешнополитическите проблеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама