БДЖ пуска новите международни бързи влакове

08:00, 13 дек 15 25 706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес влиза в сила новият график за движение на влаковете на „БДЖ - Пътнически превози“. В новата транспортна схема е заложено пускането на допълнителни влакове, които ще пътуват по някои от по-дългите дестинации в страната.

От дружеството обявиха, че с влизането в сила на новото разписание ще бъдат пуснати в движение два международни бързи влака между София и Белград, в състава на които ще се движат и директни спални вагони между София и Москва през Будапеща – Братислава – Варшава – Минск. През лятото на 2016 г. В състава на влаковете ще пътува вагон между Минск и Варна, а московските вагони ще се движат до Варна и Бургас, както и в обратната посока.

Два международни влака ще пътуват между София и Будапеща, като ще преминават през Румъния по моста „Нова Европа”. Това са т. нар. влакове „Бонония”, за които съвместно с унгарските железници е договорена специална оферта за пътниците. Чрез тази оферта желаещите да пътуват ще могат да ползват преференциални цени при предварително закупуване на билет. Композицията влаковете ще бъде съставена от един седящ вагон, един кушет и един спален вагон, като на територията на България към състава им ще бъдат включени и вагони по направлението София – Видин – София.

При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на два допълнителни бързи влака със задължителна резервация, които ще пътуват между София и Русе, съобщават още от БДЖ.

С новия график за движение на влаковете ще бъде възстановена директната връзка между Пловдив и Димитровград, като след приключилите ремонтни дейности в региона вече няма да се налага пътниците да се прекачват на гара Първомай. Поради завършване на процеса по електрификация в участъка, три бързи влака, които пътуват между София и Пловдив, вече ще се движат по удължен маршрут между София и Димитровград. В региона ще бъде увеличен броят на крайградските влакове, като в най-натоварените часове те ще се движат на интервал от 1 час.

През 2016 г. превозът на пътници ще се извършва с общо 600 влака, от които 20 международни бързи влака, 10 бързи влака със задължителна резервация, 74 бързи влака, 145 пътнически влака и 351 крайградски пътнически влака.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама