Подаръци за бедни деца изпращат ученици от Търговище

08:51, 13 дек 15 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подаръци за деца в неравностойно положение подготвиха деветокласници от Търговище. Учениците от Първо СОУ „Свети Седмочисленици” с класен ръководител Ивалина Суккариа създадоха истинска работилница на Дядо Коледа и в рамките на две седмици купуваха и правеха изненади за деца от цялата страна.

Участието на тийнейджърите е част от дарителската  инициатива, организирана от Националната асоциация за приемна грижа, която има за цел да зарадва деца в бедни семейства. Призивът за „усмивка“ беше посрещнат радушно и от много преподаватели в училището. В навечерието на празниците те се присъединиха към призива да опаковат подаръци в кутия, които да зарадват момичета и момчета от цялата страна от новородени до 18 годишни.

Получените кутии ще бъдат разпределени по възраст и ще бъдат дарени а деца, които растат в бедни семейства. "Нашето разбиране е, че трябва да инвестираме в родните семейства да отглеждат децата си, както и че бедността не може да бъде причина за раздяла между деца и родители", обясняват организаторите на кампанията и уточняват, че Националната асоциация за приемна грижа чрез своите координатори в градовете Варна, Видин, Добрич,  Ловеч, Плевен, Силистра, Смолян,  София,  Стара Загора, Търговище и Шумен ще получат информация за деца в бедни семейства от социалните служби, центрове за деца и родители, социални патронажи и др

"Инициативата на младежите от Търговище няма да бъде последната, а ще е просто едно добро начало, което ще бъде последвано от доброволческа работа в сътрудничество с асоциацията на приемните родители. Нека не забравяме, че тези деца съществуват през цялата година, а не само на Коледа или на Великден“, казват учениците от IX а клас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама