Опандизиха бандити след гонка в Белене

09:02, 13 дек 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима бандити от Плевен бяха арестувани само за няколко часа след обир на офис в Белене. Това съобщиха от полицията в областния град.

Сигнал за кражбата е получен около 22:30 на 9 декември. Незабавно на местопрестъплението са изпратени полицейски екипи. При извършени огледи е установено, че след разбиване на входната врата на служебно помещение е открадната малка метална каса с наличност 638 лева. В процеса на работата по образуваното досъдебно производство е констатирана съпричастността към кражбата на двама плевенчани - 22-годишен и 18-годишен, които се придвижвали с „БМВ“-то на по-младия. При последвали незабавни оперативни действия в землището на селата Бяла вода и Лозица са открити части от металната каса.

На следващия ден около 22 часа, на входа за град Белене служители на РУМВР - Белене забелязват „БМВ“-то на 18-годишния плевенчанин и подават сигнал за спиране за проверка със стоп палка. Водачът не спира на подадения сигнал. След заградителни мероприятия и кратко преследване автомобилът е застигнат и спрян, като в него са установени извършителите на кражбата от офиса – 22-годишен и 18-годишен, 20-годишен, и 19-годишен, от град Плевен.

Задържани са за 24 часа. В автомобила са намерени и иззети отверка, нож, три чифта ръкавици, маратонки и дрехи, две регистрационни табели за МПС и три мобилни апарата с активни сим карти. 18-годишният и 19-годишният са направили самопризнания по конкретния случай при разпит пред съдия. Работата на разследващите продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама