Петър Москов: Аз съм и ще бъда министър на РБ

09:50, 13 дек 15 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бойко Борисов не е моят гръб. Аз съм министър на Реформаторския блок и ще продължа да бъда министър на Реформаторския блок. Всяко друго изявление по въпроса не е вярно. Това заяви здравният министър Петър Москов по повод решението му да остане на поста си в правителството въпреки решението на ДСБ да мине в опозиция. 

„Ако за някои партии целта от първия ден на това правителство беше да извади Реформаторите от властта, не трябва да им го поднасяме на тепсия“, коментира Москов и добави, че реформи не се правят чрез оттегляне. „Не виждам логиката да отстъпвам на тези, които ги считаме за лошите.“

„Аз съм абсолютно убеден, че всяка една политика - морална честна почтена, може да бъде привеждана в действие, ако имаш инструментите“, каза здравният министър. 

По думите на Москов чрез капсуловане и оттегляне не се постигат реформи и цели. „Ако се капсуловаме, ще станем прекрасни, чудесни, фантастични и от нас нищо няма да зависи“, каза той и добави, че е крайно време Блокът да започне да функционира на ново ниво и да взима и отстоява общи решения.

„В следващите дни много добри хора ще ме упрекват за решението, а много изконно отвратителни хора ще обясняват как то е било правилно“, отбеляза Москов. „Ако моето решение да остана член на това правителство и отдалечава едни предсрочни избори, то приемете моето решение като такова.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама