Московският класически балет с грандиозно шоу в София (снимки)

10:51, 13 дек 15 / Култура 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зала 1 на НДК се оказа тясна за многобройната публика на звездната трупа на Московския класически балет, която в събота вечерта изпълни спектакъл "Лешникотрошачката". Зрителите имаха възможността да се насладят на таланта на световноизвестните артисти от Държавния академичен театър за класически балет, които пресъздадоха с изключителен професионализъм вълшебната коледна приказка по музика на П. И. Чайковски.

Оригиналната и стилна хореография, дело на Василий Вайнонен, Наталия Касаткина и Владимир Василиев, красивите костюми и майсторските изпълнения на артистите на сцената спечелиха заслужените аплодисменти на публиката, която беше изпълнила зала 1 на НДК в съботната вечер.

 

Балетната трупа на Държавния академичен театър за класически балет е сформирана през 1966 г. и оттогава е гастролирала в над 200 театъра в повече от 30 страни на пет континента, под художественото ръководство през годините на Игор Моисеев, Владимир Васильов и балетмайстора Наталия Касаткина.

В репертоара на трупата са всичките балети на П. И.Чайковски, "Пепеляшка" и "Ромео и Жулиета" на С. Прокофиев, "Дон Кихот" на Л. Минкус, "Жизел" на А.Адам, "Пролетно тайнство", "Целувката на феята" и "Жар птица" на И. Стравински, "Чудния мандарин" на Б. Барток, "Спартак" на А. Хачатурян, "Сътворението на света" и "Пушкин" на А. Петров - общо около 30 балета, класически и съвременни, в различни стилове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама