Атанас Атанасов остава в ДСБ, желае успех на Москов

11:29, 13 дек 15 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов ще се оттегли от поста председател на Вътрешната комисия в Народното събрание. Той обаче ще остане заместник-председател на Демократи за силна България (ДСБ),  предаде репортер на Topnovini.bg.

Това е едно от решенията, взети по време на срещата националното ръководство на партията, продължила до късно снощи в Поморие. 

Припомняме, че на нея бе решено ДСБ да свали подкрепата си от правителството на Бойко Борисов и да мине в опозиция. Петър Москов, заместник-председател на ДСБ подаде оставка като такъв, но запази поста си на Министър на здравеопазването. 

В интервю за БНР Атанасов изказа огорчение от решението на Москов да остане в правителството. "Няма да хвърлим камък по Петър Москов, макар че заслужава дърво, защото и членовете на партията, и активът ѝ очакваха от него друго действие, а именно да излезе в опозици, каза Атанасов и повтори тезата на Радан Кънев, че Москов вече е министър на Бойко Борисов.

"Опозицията не може да има министър – това са основни правила, а другото са вече спекулации от тук нататък", каза Атанасов.

Атанасов пожела успех на министър Москов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама