Калфин: Излизането на ДСБ в опозиция е маневра преди избори

12:22, 13 дек 15 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Излизането на ДСБ в опозиция е маневра за позициониране преди избори на партията. Това каза пред БНТ Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на труда и социалната политика. 

По думите му ще се види, каква част от РБ остава в управлението. „Част от Реформаторския блок излиза в опозиция. Това са маневри и това няма нищо общо с гласуването на Конституцията. Това са маневри, които да заемат територии в политическото пространство. Действително е подготовка за избори”, обясни Ивайло Калфин. 

Според него, обаче, било рано за избори и трябвало да се даде още шанс на правителството. „Мисля, че то ще работи и нататък“, коментира Калфин. 

По думите му, ако скоро има предсрочни парламентарни избори, резултатът би бил същият и няма политическа логика. 

„Изпадаме в нестабилност. Помните в началото на Прехода всяка година-две се избираше правителство и се избираше парламент”, припомни Калфин. 

Според него има доста неща, които да се правят в държавата. „ДСБ се нарежда до ДПС и БСП и всъщност принуждават управлението да търси гласове, каквито те казваха, че няма да допуснат при взимане на решение, например на ДПС“, отбеляза вицепремиерът. 

ДСБ не се притеснява, че прави по-важни тези политически сили с оттеглянето си. Очевидно, че има свои път, но по-лесно е да си в опозиция - не носиш отговорност”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама