БСП ще предлага на ДСБ вот на недоверие срещу Москов

12:29, 13 дек 15 / Политика 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни след началото на трусовете в Реформаторския блок от БСП започнаха да се шегуват на техен гръб. Веднага след Нова година левицата обмисля да предложи на ДСБ няколко теми за вот на недоверие срещу правителството, след като “тъмносините” вече са в опозиция. Една от тях можело да бъде в сектор “Здравеопазване”, ръководен от д-р Петър Москов. Това каза пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на Столетницата Корнелия Нинова.

Така левицата ще “тестват опозиционността на ДСБ - да видим истински опозиционери ли са или това е цирк”, допълни червената депутатка.

“Решението на ДСБ от снощи да мине в опозиция е политическа шизофрения - те излизат в опозиция на Реформаторския блок, който пък подкрепя правителството. Решението Петър Москов да остане здравен министър доказва тезата ни, че правителството е клуб по интереси. Това не е принцип, това не е правене на политика, а дълбоко раздвоение на личността, надявам се хората да го оценят”, анализира тя.

“Неофициалното привързване на ГЕРБ към ДПС дразни Борисов, но когато го подкрепят официално с гласувания по закони не го дразни”, коментира още Нинова. И напомни решението на БСП от началото на мандата да не участва в това управление и да остане в опозиция. “Не можем да подкрепим политика, която задлъжнява България с нови 16 млрд. лева, ощетява майки, вдига пенсионната възраст”, заяви още тя по повод намека на премиера Бойко Борисов, че би разговарял с БСП за общо управление, но никога с ДПС.

По повод кабинета "Сакскобургготски" и присъствието в него на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Костадин Паскалев, който към онзи момент е бил редови член на БСП, а социалистите в опозиция, Нинова коментира, че не одобрява ДСБ да оправдават собствената си раздвоеност с примери от минало време.

“Чака ни сериозна политическа нестабилност - пазарлъците, раздвоението на РБ, шареното гласуване на правителствените решения, това не може да продължи дълго и не е полезно за България”, заключи тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама