Благотворителен базар и концерт подпомагат русенски таланти

13:00, 13 дек 15 / Култура 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студиото за съвременни танци „FREEDOM” при „Държавна опера” – Русе е подело благотворителна инициатива за подпомагане на своята дейност, научи Topnovini.bg.

Благотворителен базар стартира на 19 декември в МОЛ Русе, а на следващия ден след 18 ч. в "Държавна опера" - Русе започва и празничен Благотворителен концерт под мотото "Заедно".

Целта е набиране на средства за децата от студиото за участията им на международна сцена в шампионатите от новият танцов сезон през 2016. През изминалия сезон те завоюваха множество призови места и награди. Част от стотиците награди само през последната година са и покани/ваучери за безплатно участие на редица първенства в чужбина, сред които състезание в Москва, PARIS Dance Open,VIENNA Dance Open, RIMINI Dance Open, World Championship ROMA - Italy и WORLD DANCE TROPHY LIGNIANO - Italy. За сезон 2016 се предвижда и участие на SKOPJE Dance Open и много други състезания не само в чужбина, но и в България.

"Тъй като децата са част от частна формация, принадлежаща единствено и само на своят град и не е включена в бюджета на Общината и прилежащите й за разпределение бюджетни предприятия и центрове, съставът е на самоиздръжка. Като най-проспериращият състав в града, представял Русе, а и държавата ни на множество форуми, в и извън страната, децата се нуждаят от финансиране и оттук тръгва и идеята за организирането на Благотворителните базар и концерт", споделят от танцовото студио.

По време на миналогодишните коледни празници е организиран и първият базар и концерт "Заедно". През т.г. ще е второто издание на благородната инициатива с идеята тя да се превърне в ежегодна и традиционна за децата и ръководителите на състава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама