Хотелът на Златев в Св. Влас е избран за „Сграда на годината“

13:15, 13 дек 15 25 1734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клуб хотел "Риу Хелиос Парадайз" в Св. Влас е сред победителите в конкурса „Сграда на годината 2015“. Той спечели приза в категорията "Хотели и ваканционни комплекси". Отличията бяха връчени на церемония в София.

Инвеститор на луксозния комплекс е свързаната с директора на "Лукойл България" Валентин Златев компания "Тера Тур Сервиз". Дружеството e част от холдинговата структура "Агрохолд", която се свързва с бащата на Валентин – Васил Златев. Той е председател на директорите на холдинга, чийто мажоритарен собственик е кипърското дружество "Агриуей холдингс лимитед". На морето "Тера тур сервиз" е инвеститор в хотелите "Риу Хелиос" в Слънчев бряг, "Лука Хелиос Бийч" и "Риу Хелиос Бей" в Обзор, както и в комплекс "Свети Влас Ризорт". С "Агрохолд" се свързва и столичният хотел "Сердика".

"Риу Хелиос Парадайз" е с форма, близка до подкова, със стаи, изцяло ориентирани към морето. Архитектурният образ на сданието е вдъхновен от регионалната архитектура и по-конкретно византийското наследство на Балканския полуостров, с умишлено търсено „дворцово звучене“.

Само на първия етап в изграждането на хотелския комплекс са вложени 100 млн. лв. Навремето на мястото на парцела се е простирала Специализираната болница за рехабилитация (СБР) "Свети Влас – Слънчев бряг". В края на 2001 г. за 3.75 млн. лв. "Тера Тур Сервиз" придобива 75% от акциите на дружеството, собственик на санаториума, заедно с включените в активите му земи. След това фирмата купува и останалите 25% от акциите на "СБР Свети Влас - Слънчев бряг", а в края на 2006 г. дружеството взима и 16-годишна концесия на близкия морски плаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама