ДБГ с ден за размисъл

13:48, 13 дек 15 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията на вицепремиера Меглена Кунева “Движение България на гражданите” ще запази пълно мълчание днес относно решението на техните колеги от “Демократи за силна България” от снощи. “Ще вземем решение за обща позиция утре на Изпълнителен съвет и коментарът ще бъде след него”, каза пред София Topnovini.bg Димитър Делчев - секретар на парламентарната група на Реформаторския блок и зам.-председател на Изпълнителния съвет на ДБГ.

“Искаме да се съберем първо и демократично да направим оценка и на управлението, и на позицията на колегите и ще излезем с решение”, увери той.

Късно снощи ДСБ реши да излезе в опозиция на кабинета “Борисов” 2, но министърът на здравеопазването д-р Петър Москов да остане на своя пост. За тази цел той хвърли оставка като зам.-председател на “тъмносините”.

СДС вече е взела своето решение - председателят Божидар Лукарски не иска да се разделя с министерския си пост и смята, че провеждането на предсрочни избори сега е вредно за страната. Затова партията ще крепи кабинета.

Очаква се решението на другите две партии в коалицията - БЗНС, чийто председател е министърът на отбраната Николай Ненчев, и НПСД с председател Корман Исмаилов. “Земеделците” вече се събираха веднъж - в сряда, когато депутатите гласуваха т.нар. “прокурорска поправка” в Конституцията. Партийците на Ненчев са решили също да останат във властта, като съотношението им е било около 80:20 срещу опозиционерите, научи София Topnovini.bg. Тогава обаче все още не бе ясно решението на ДСБ да излязат в опозиция.

Двете партии ще изчакат най-вероятно и решението на ДБГ и чак тогава ще стане ясно и тяхното.

Във вторник преди извънредното заседание на Народното събрание петте партии ще се съберат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама