9 отбора ще участват в „Коледен МГ куиз”

13:52, 13 дек 15 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 отбора от Русенската математическа гимназия „Баба Тонка” са заявили участие в „Коледен МГ куиз”. Надпреварата ще се състои на 21 декември, понеделник, от 13 ч., в Канев център. Оганизатор на инициативата е Фонд "Математика на бъдещето". Модератор на състезанието ще бъде популярният телевизионен водещ на предаването „Минута е много” Петър Вучков.

„Коледен МГ куиз” ще бъде с продължителност 75-90 минути. Надпреварата ще се проведе в три кръга. В първия ще има тестови въпроси - 5 с два варианта за отговор и 5 с четири варианта, като всеки верен отговор носи 1 точка. Във втория - 5 снимки + 5 клипа (филми, песни и др.), като всеки верен отговор носи 2 точки. В трети кръг ще има 10 въпроса с отворен отговор, някои от тях ще бъдат с повишена трудност.

Въпросите ще бъдат от различни области - история, литература, география, спорт, култура и др. Ще има въпроси, които са свързани с учебния материал и които ще подложат на проверка общата култура и логическото мислене на учениците.

Най-добре представилият се отбор ще спечели Купата за победителя, а всички участници в отборите, класирали се на първите три места, ще получат ваучери за книжарница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама