Слух “назначи” Ангелкова за посланик в Испания

14:07, 13 дек 15 / Политика 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докато държавата се тресе заради оставката на министъра на правосъдието Христо Иванов и излизането на една от партиите от Реформаторския блок в опозиция, информация за още сътресения в Министерски съвет се появи в събота.

Според сайта Ureport министърът на туризма Николина Ангелкова ще напусне поста си през 2016 г., за да стане посланик на България в Испания. Предварителното съгласие от Мадрид дори вече било дадено. Новината бе "препечатана" безкритично от множество сайтове и наводни интернет пространството.

Информацията обаче се оказа невярна. Пред София Topnovini.bg от Министерството на външните работи, което отговаря за посланиците и кадруването, категорично отрекоха за подобен ход.

Ангелкова беше избрана за министър на туризма, след като беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията във второто служебно правителство с министър-председател Георги Близнашки и съветник на президента Росен Плевнелиев. В момента посланик в Испания е Костадин Коджабашев. Той бе назначен през 2012 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама