За четвърти път бургаски шофьори изразиха недоволството си от новите цени на винетките (снимки)

16:49, 13 дек 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърти пореден път бургаски шофьори се събраха на протест срещу високите цени на винетките. Сборният пункт отново бе на паркинга пред магазин „Метро”.

На някои от колите на протестиращите можеше да се забележат плакати, осмиващи министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и премиера Бойко Борисов.

„Няма чуваемост от страна на управляващите, нещата продължават в същия дух. Както и преди казах, цената на винетката, според нас, трябва да остане на старото ниво. Като гражданско общество трябва да отстояваме правата си и трябва да казваме силно на глас всичко, а управляващите да проявяват чуваемост и мъдрост”, заяви председателят на Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес в Бургас Николай Димитров.

По неговите думи, въпреки че решението за  поскъпването на винетните стикери е взето и влязло в сила на 10 декември, цената винаги може да бъде коригирана.

„Винаги може да се измисли вариант. Въпрос на желание е това, отколкото да ни поставят пред свършен факт. Според мен всичко може да се стори, стига да има желание от страна на управляващите. Трябва вече да започнат да си свалят тапите от ушите и да започнат да чуват хората. Не може винаги малкият човек да понася тежестта на икономически проблеми”, коментира Димитров.

Около 50 автомобила се включиха в шествие, което отново потегли към Ветрен. На кръговото на Минералните бани се завъртя обратно към Бургас. Протестът се разпусна, след навлизане в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама