Убиха 54-годишен мъж в Чирпан (обновена)

17:06, 13 дек 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
54-годишен мъж е бил убит в Чирпан, съобщиха от полицията.

В 15.15 часа вчера на тел. 112 е получено съобщение за стрелба с огнестрелно оръжие в Чирпан, на ул. "Кокиче".

По същото време в Районното полицейско управление са се явили лицата  М. М, на 33 г. и К. И., на 25 г., от Чирпан. Пред полицаите те заявили, че докато са пътували с лек автомобил "Мерцедес", преминавайки по ул. "Кокиче", между тях и лицето А. Д., на 54 г. също от  Чирпан, е започнала престрелка, в следствие на която К. И. е получил огнестрелна рана в дясната длан, а той пък прострелял  А. Д. с ловна пушка.

54-годишният Ангел Динков - Гагарина е откаран в Центъра за спешна помощ в Чирпан, където е починал от раните си.  К. И. е обслужен амбулаторно, от ръката му е изваден проектил.

При извършените оглед и претърсване на лекия автомобил "Мерцедес" са намерени и иззети една ловна пушка и два  пистолета - всички незаконно притежавани, както и нож с дължина 230 мм.

18-годишната А. А., снаха на убития, е предала доброволно един незаконно притежаван пистолет.

В Районното полицейско управление в Чирпан е образувано досъдебно производство.

М. М. и К. И. са задържани първоначално за срок до 24 часа. Днес на К. И. е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

«Става дума за отдавнашна разпра между два ромски рода в Чирпан. Преди няколко месеца отново имаше стълкновение между тях, завършило с убийство», коментираха от Окръжна прокуратура.

Според чирпанлии Гагарина е убит от синовете на друг ром Мантоса, който пък бил убит при схватка между двете фамилии през пролетта.

          

          

          

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама