Цачева не очаква нова формула на властта

17:43, 13 дек 15 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Управлението е дело за хора със здрави нерви и търпение, но е и изкуство на възможното. Докато е възможно, за да я има тази стабилност, нищо към този момент не вещае някакво преуреждане, нови формули на управление. Това че няколко човека, аз уважавам решението им, са излезели в опозиция, не мисля, че ще доведе до цялостна промяна в статуквото”. Това каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева в ефира на “Канал 3”.

Тя изрази своята убеденост, че тази седмица промените в Конституцията, такива каквито бяха приети на второ четене миналата седмица, ще бъдат гласувани и на трето. “Не примам оценката, че това е проформа реформа и не е изпълнила своя замисъл”, каза още Цачева.

Председателят на Народното събрание отказа да отговори на въпроса дали ГЕРБ е зависима от ДПС и депутата Делян Пеевски в частност. “Въпросът ви е несъстоятелен, изваден е от контекста на коментари от медиите. Те са извън управлението. Многократно и нашият премиер е заявявал, че няма да правим коалиция с ДПС. Ние изпълняваме управленческата ни програма”, каза тя.

В коментар за решението на ДСБ от снощи, Цачева изрази притеснението си, че ако останалите партии от Реформаторския блок останат в управлението, то не е ясно как ще се взимат решенията в рамките на коалицията и това ще затрудни работата на парламента. “Не мога да си представя как ще работим със съпредседатели на група, от които един е опозицията, а другият е подкрепящ мнозинството. Или как ще се вземат решенията, те се взимат с ⅔ мнозинство”, коментира тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама