Съдии, прокурори и адвокати застават рамо до рамо за съдебната реформа

17:55, 13 дек 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-голямата организация на съдиите в България - Съюзът на съдиите в България (ССБ), приканва всички магистрати с черни тоги на протест пред Съдебната палата утре. Решението за събитието, обозначено като “разясняване на гражданите необходимостта от провеждането на действителна съдебна реформа” заради законовата забрана за протест, е взето единодушно от Управителния съвет на организацията.

Съдиите канят и всички останали свои колеги юристи - прокурори и адвокати и други, отдали се на правото, също да се присъединят. Магистратите с черни тоги утре ще изразят своята съпричастност към нуждата от реформа, като поставят върху тогите си знака на везната, олицетворящ справедливостта.

Организацията призовава и председателите на съдилищата в страната и съдиите да обявят национален ден на отворените врати в съда на 16 декември, като организират в сградите на съдилищата срещи - дискусии с граждани, представители на други юридически професии и преподаватели по специалност право за обсъждане на практическата значимост на законодателните промени в Конституцията на Република България и Закона за съдебната власт за укрепването на авторитета на съдебната власт и подобряването на дейността на съдилищата и прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама