Кубрат и Тервел Пулеви откриха боксова зала в София (снимки)

19:01, 13 дек 15 / Спорт 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шампионите по бокс Кубрат и Тервел Пулеви откриха официално своята спортна зала в София, наречена на тяхно име, предаде репортер на София Topnovini.bg. Тя се намира на ул. „Сребърна“ №12, близо до мол „Парадайс“.

„Ще се радвам един ден от тази зала да излезе един по-голям боксьор от мен”, каза Кубрат Пулев. Той подчерта, че идеята за залата е на брат му и на Борислав Бояджиев, който е треньор на Тервел. Идеята на малкия спортен комплекс е не само да се развива спортът, а и да се мотивират децата да спортуват повече, допълни той.

На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, спортният министър Красен Кралев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, както и спортисти и културни дейци. Боксовата зала беше осветена от боксьора отец Андон.

Премиерът Борисов благодари на Пулеви за това, че развиват спорта в страната и подчерта, че скоро столичното метрото ще стига и до тяхната зала, където всички деца ще могат да тренират, изминавайки еднакво разстояние.

От своя страна министър Кралев каза, че липсват зали за подготовка на бъдещи шампиони. Той изрази респекта си към Пулеви, които по неговите думи са създали точно такава зала.

„Примерът на големите спортисти е много заразителен”, каза Фандъкова пред медиите. Тя отбеляза, че Столичната община е заделила около 2 млн. лева за 2016 г. в програмите за подпомагане на различни спортни събития.

Спортното съоръжение „Пулеви” заема 1000 кв.м площ. В него се включват боксова зала, фитнес, кондиционна зала, спа зона и зона за рехабилитация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама