33-ма митничари са задържани на "Капитан Андреево"

19:41, 13 дек 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържаните митничари на ГКПП "Капитан Андреево" са 33-ма, предаде репортер на Хасково Topnovini.bg. Акцията на ГДБОП е започнала тази сутрин в 08:45 ч. и е приключила в 15:00 ч. Тя се провежда в рамките на досъдебно производство срещу организирана престъпна група за корупция.

Границата с Турция бе затворена до 15:00 часа, заради което се образува 14 км опашка от ТИР-ове.

До момента са направени 100 претърсвания на лични и служебни автомобили, домове и служебни помещения в Харманли, Хасково, Димитровград, Свиленград, Любимец.

Намерени са 100 хил. лв. по време на акцията, по думите на административния ръководител на Специализираната прокуратура Андрей Андреев и шефа на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Попова. Според тях митничарите са вземали парите и са пропускали автомобили, в които е имало акцизни стоки без да им бъде правена щателна проверка.

Това е най-мащабната операция през последните години на граничния пункт.

Обвинението срещу арестуваните ще е за организирана престъпна група. Делото по същество ще се гледа в специализирания наказателен съд. Все още не е взето решение за колко души ще бъде искана мярка за неотклонение. Според информирани митничар от София е разговарял с антимафиоти и е поискал операцията да бъде спряна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама