Представиха актуални схеми по оперативните програми в Сливен

20:44, 13 дек 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Актуалните схеми по оперативните програми бяха представени на заседание на Областния съвет по етнически въпроси в Сливен, съобщиха за Радио „Фокус” от съвета. На заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси присъстваха и директори на училища от град Сливен, които изпълняват дейности по интеграция на уязвими групи.

В рамките на заседанието беше актуализиран съставът на съвета, като съгласно Правилника за дейността на съвета са включени ресорните заместник-кметове на общините в областта, ръководители на териториални звена на централната изпълнителна власт и неправителствени организации.

На заседанието бяха поканени лектори, които представиха възможностите за финансиране по оперативните програми, имащи отношение към мисията и дейността на съвета. Емилия Дескова – старши експерт от отдел „Регионален мониторинг и контрол“ към ГД „Европейски фондове, международни програми и проекти“ на МТСП представи възможностите за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за 2015 г. и 2016 г.Яница Вушева - експерт „Комуникация, информация и логистика“ в Областен информационен център Сливен, представи възможностите за финансиране на проекти по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“ за 2015 г. и 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама