Цацаров е заплашван с разстрел, но отказал повече охрана

21:14, 13 дек 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров е заплашван с разстрел. Смъртните заплахи са започнали от лятото и са зачестили през последните седмици, съобщиха от „24 часа”, позовавайки се на разследващи.

Средствата, които са използвани от извършителите, са телефон, мейл и писма по пощата, налепени с вестникарски букви. Посланието, което е изпращано, е, че публичните прояви на Цацаров се следят и той ще бъде разстрелян.

От пресцентъра на главния прокурор са заявили пред „24 часа”, че той не се движи с увеличена охрана, нито с брониран автомобил.

По информация на всекидневника Цацаров и семейството му са заплашвани лично. Информацията е потвърдена неофициално от източници на медията от Министерството на вътрешните работи (МВР) и Националната служба за охрана (НСО). Техните проверките са установили, че степента на опасност е висока.

НСО е предложила увеличение на охраната на Цацаров, както и брониран автомобил, но главният прокурор е отказал.

Сред обвиняемите, чиито разследвания се наблюдават лично от главния прокурор, са Цветан Василев, Гриша Ганчев, Волен Сидеров, Веселин Марешки, Станимир Флоров, групата на Килърите, имамите от Пазарджик, както и съдии и прокурори от София и страната. Делото срещу Филип Златанов, който бе осъден условно въпреки искането на прокуратурата за ефективна присъда, също бе сред наблюдаваните от главния прокурор, припомнят от изданието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама