Софийската опера печели възторзи в Месина с „Лешникотрошачката”

00:11, 20 дек 15 / Култура 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Балетът на Софийската опера е на гастрол на остров Сицилия, Италия от 17-20 декември с прочутата  творба на Чайковски „Лешникотрошачката“. В него  участват първите ни сили: Марта Петкова, Цецо  Иванов, Росен Канев , Никола Хаджитанев, Боряна Петрова, Емил Йорданов, Кирил Иванов, Еленко Иванов. Това съобщиха от пресцентъра на Софийската опера.                    

Жителите на Месина и гостите, изпълнили докрай залата на елитния театър „Виторио Емануеле“ вече имаха възможността да се насладят на играта на премиер-солистите Марта Петкова и Цецо Иванов, Боряна Петрова и Емил Йорданов.

На 20 декември балетът ни ще изпълни в две представления световния шедьовър на Чайковски. Всички билети за спектаклите отдавна са изчерпани.

Художественият ръководител на балета Сара-Нора Кръстева съобщи по телефона, че солистите и целият състав на „Лешникотрошачката“ са танцували брилянтно и са получили много и продължителни аплодисменти.

Цвета Джумалиева, наша прима-балерина, която живее и работи в Месина от 1978 г. и никога не е преустановявала връзките си с България, очакваше с голям интерес първата ни балетна трупа. Специално за Софийската опера тя съобщи, че не може да се нарадва на нашия балет, който е на световно ниво. Според нея трябва да знаете, че тук, в Месина, за него отдавна се говорило. Видни личности от градската управа били в препълнената зала.

"На първото представление имаше и много чужденци. Заедно с Катедралата, която посещават, те задължително идват и в построения през XIV век театър „Виторио Емануеле“. С „Лешникотрошачката“ балетът на Софийската опера постигна триумф, тук, в Месина”, каза още Цвета Джумалиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама