208 потребители има услугата „Личен асистент” в Шумен

08:12, 20 дек 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
208 потребители и 186 лични асистенти от община Шумен са ползвали услугата „Личен асистент”. Това става ясно от информация, публикувана на интернет страницата на общинска администрация.

Данните са от 15 декември тази година, като за услугата са били подадени общо 324 заявления за лични асистенти и 441 заявления за потребители.

Дейностите са по “Нови възможности за грижа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, а реализирането е възложено на ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство” към сектор „Програми и мерки за заетост”. Срокът по договора изтича на 29 февруари догодина.

Целите на проекта са усъвършенстване и подобряване услугата „Личен асистент” като социална услуга в общността за хора, които поради различни ограничения от здравословен характер са изключени от социалния живот.

В информацията, публикувана на страницата на Общината, се посочва, че този проект е надграждане на други проекти и е създал възможност за прилагане на нов подход за предоставяне на услуги в семейна среда, като лицата с увреждане сами да избират личния си асистент и да организират времето за ползване на услугата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама