През януари русенският театър стартира втория Салон на любовта и виното

08:22, 20 дек 15 / Култура 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вторият салон на любовта и виното започва в русенския Драматичен театър „Сава Огнянов“ на 28 януари, съобщават от културната институция в програмата си за първия месец на 2016 година.

Преди него обаче публиката може да се наслади на интересни спектакли, първият от които ще е на 18 януари, понеделник, когато отново ще бъде поставена упешната комедия „Министърът женкар“ по Ст. Л. Костов, с участието на Христо Гърбов. Както винаги, спектакълът ще се играе на Голямата сцена, с начален час 19.00. Постановката е на Пламен Панев.

На следващия ден – 19 януари, вторник, театър „Българска армия“ гостува с „Швейк“ от Юлий Дачев, по едноименния роман на Ярослав Хашек. Постановката е на Бина Харалмпиева, с участието на Герасим Георгиев-Геро и Валентин Танев. Началният час е 19.00, а мястото – Голямата зала на Доходното здание.

В сряда, 20 януари, отново на Голямата сцена и в същия час започва „Дванайсета нощ“ от Уилям Шекспир. Сценичният вариант и постановката са на Петър Денчев.

На 25 януари, понеделник, от 19 часа, на Голямата сцена ще бъде поставен спектакълът „Шибил“ по мотиви от едноименния разказ на Йордан Йовков. Драматизацията и постановката са на Орлин Дяков, хореограф-постановчик е Богдан Донев; със специалното участие на танцьори от Фолклорен танцов театър (ФТТ) „Найден Киров”.

За откриването на Салона на виното и любовта на 28 януари, четвъртък, от 19 часа на Голямата сцена гостува Драматичният театър „Адриана Будевска” от Бургас със „Стая 1313“ от Рей Куни; постановка – Богдан Петканин; с участието на Руслан Мъйнов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама