Пловдивчани слушат магически концерт, настанени удобно на възглавници в зала "Съединение"

09:09, 20 дек 15 / Култура 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зала "Съединение" на Регионален исторически музей – Пловдив, предоставя пространството си за един магически концерт на възглавници.

Музиката на един от най-големите вълшебници сред композиторите  – Волфганг Амадеус Моцарт, ще прозвучи редом с откъси от "Вълшебникът от Оз" и няколко други вълшебнически мюзикъла.

Публиката пък ще се наслади на представянето, удобно настанена на много, много възглавници. Желаещите могат да декорират собственоръчно своя възглавничка час преди представянето, което започва в 11 часа.

Билетите за представлението са на цена 20 лева за възрастен, 5 лева за дете и 35 лева максимална цена за семейство.

Концерти на възглавници стартират преди пет години в София, давайки възможност на цели семейства да послушат камерна музика по нетрадиционен начин – настанени на възглавници.

"Събитието се хареса и скоро след това всяка концертна програма започна да се представя по два, а понякога и по три пъти. Вече в значително по-голяма зала, музиканти от най-различни краища на света свирят с удоволствие и усмивка за невръстните си почитатели. Всеки концерт представя различни музикални инструменти и започва да се оформя едно малко общество от хора, ценящи уюта, топлотата и позитивната енергия витаеща в атмосферата по време на Концерт на възглавници", разказват организаторите.

В Пловдив концертите направиха своя дебют през октомври тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама