Ученици от Павликени, Казанлък и Попица получиха награди за най-добри есета в конкурс на МТИТС

10:22, 20 дек 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов връчи награди на авторите на най-добрите ученически есета в конкурса на тема „Какво ми дава и какво ми взема интернет“, съобщават от пресцентъра на министерството.

Инициативата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е част от поредицата събития, посветени на 150-годишнината от създаването на Международния съюз по далекосъобщения и 135 години от членството на България в него.

Победител в конкурса е Петър Йорданов, на 16 г. от гр. Павликени. Журито избра още две талантливи деца, които получиха поощрителни награди - Исмихан Исмаилова на 13 г. от село Попица, община Бяла Слатина и Иван-Давид Иванов на 16 г. от град Казанлък.

„Вие показахте, че ясно разбирате границата между реалното и виртуалното  и уверено се справяте с предизвикателствата на света, в който живеем“. Това каза по време на церемонията заместник-министър Валери Борисов.

„Когато ние, организаторите на този конкурс бяхме деца, нашите родители ни предупреждаваха да внимаваме при пресичане на улицата и да не разговаряме с непознати. Днес, същите правила важат не само извън дома, но и в световната компютърна мрежа.

Радвам се, че участниците в конкурса отлично познават плюсовете и минусите на този електронен свят и са готови да получат най-доброто от него“, заяви заместник-министърът. Той припомни основните правила за безопасно ползване общото цифрово пространство.

Всеки от участниците получава благодарствено писмо от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и дипляна с изображения на пощенски марки, отпечатани по повод 150-годишнината от създаването на Международния съюз по далекосъобщения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама