Малчугани преобразиха Община Велико Търново в китна коледна работилница

10:46, 20 дек 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Велико Търново отново се превърна в китна коледна работилница благодарение на малчуганите от старопрестолния град, съобщиха от кметската администрация в старата столица.

Целият трети етаж на сградата бе преобразен от децата, които майсториха играчки, гирлянди и други украшения за елхата, изработваха коледни картички и сувенири, превръщаха шишарки в произведения на изкуството.

Всички необходими пособия и материали бяха осигурени предварително. В занаятчийската дейност се включиха и родителите на малките майстори. Инициативата „Коледна работилница” се провежда всяка събота от началото на декември с подкрепата на кмета Даниел Панов. Детските празници са част от културно-развлекателната програма, с която Велико Търново ще посрещне Коледа и Нова година.

И през следващата събота /26 декември/ децата, заедно с техните майки, бащи, баби и дядовци ще могат да демонстрират своята сръчност и въображение. Тогава фоайето на третия етаж на Общината ще се превърне в своеобразна занаятчийска алея за майсторене на новогодишни сурвакници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама