Държавата раздала 190 000 безплатни винетки

10:57, 20 дек 15 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По линия на социалното подпомагане държавата е раздала 190 000 безплатни винетки за 2016 г., съобщи в ефира на БНТ министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. По думите й, преди изборите, когато тя заяви, че цената на стикерите няма да се вдигат, е имало намерение за бързо въвеждане на тол-система.

Оказало се обаче, че такава не може да бъде въведена толкова бързо. Тя посочи, че има регистрирани около 4 млн. автомобила и цената на винетките е трябвало да бъде увеличена, за да може пътната мрежа да се поддържа. Министърът на регионалното развитие допълни, че може да се очаква от парите за зимна поддържка на пътищата да бъдат спестени средства.

Павлова отказа да коментира защо фирми, близки до депутата от ДПС Делян Пеевски и собствениците на Първа инвестиционна банка, са избрани да строят “Хемус”. “Не смятам, че трябва да се търсят нюанси в това кой ще я строи”, каза тя.

Строителният министър посочи още, че още не е ясно кога строежът ще започне, защото няма осигурено европейски финансиране. Заради това кабинетът ще настоява парламентът да одобри отпускането на средства от централния бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама