EVN с празнични съвети към пловдивчани

11:00, 20 дек 15 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С лесни и много практични съвети към своите пловдивски потребители за пестене на ток по време на по-дълго отсъствие от дома по празниците излезе EVN.

Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във ваше отсъствие, посочват от дружеството. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

И още: Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от електрическата инсталацията на имота. Запишете показанията на електромера преди да заминете и сравнете данните при завръщането. Ако при отсъствие нямате достъп до електромера, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 7777 в удобно време, съветват още от EVN.

От дружеството могат да предоставят и безплатна актуална информация за стойността на месечната фактура и известяване преди прекъсване заради неплатени задължения по SMS или имейл. Услугите са безплатни и се заявяват предварително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама