Самодейци изнесоха невероятна коледна програма в Китен

10:58, 20 дек 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Истински пир за душата сътвориха 90 самойдейци от Китен. Салонът на читалището в морското градче се оказа тесен да събере всички жители и гости на града, дошли да се насладят на празничната програма по случай Коледно-новогодишните празници, организирана от местните културните дейци. Събитието се проведе вчера вечерта при изключителен интерес.

Самодейците при НЧ „Свобода 1948“, от 5 до 75-годишна възраст, поздравиха всички присъстващи с богата фолклорна програма, смесица от народни песни и танци, както и оригинална хореография. Към празничния дух се присъединиха и коледари, облечени в традиционни български носии, с наричания за здраве и берекет на малки и големи.

В празничната програма взеха участие представители на Танцов клуб „Съншайн“, Детски и Дамски танцови състави, Детска фолклорна група „Урдовиза“, Детска вокална група „Делфинче“, Група за автентичен фолклор „Китен“ и Танцов състав „Атлиман“.

По време на спектакъла специални поздрави към китенци и гости на градчето поднесе кметът Катя Вълчева. Тя се обърна към всички в залата с пожелания за весели празници, много здраве и топлина в сърцата.

Поздравителен адрес имаше и от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов и председателя на Общинския съвет Златина Тюлиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама